top of page

¿Ortodoncia con brackets u ortodoncia invisible? ¿Cuánto dura un tratamiento de ortodoncia? ¿Cuánto cuestan unos implantes dentales? ¿Pueden utilizar ortodoncia los mayores de 50?  ¿Como se quitan los brackets?

EL BLOG DE CRISTINA CARRASCO

En este espacio encontrarás posts con todas las respuestas a tus preguntas, con información seria y actualizada de nuestra Directora médica especialista en odontología y ortodoncia de Sant Cugat del Vallès y Pallejà

 

Si necesitas ampliar alguna información, no dudes en ponerte en contacto con nosotros y pedir una visita.

Carta de compromís

Apreciat/da pacients i família:

Soc Cristina Carrasco , Odontòloga, ortodoncista i responsable del centre Dental Francesc Macià. Cristina pels meus amics i pacients.

Des que vaig finalitzar la carrera al 2002 vaig treballar, com a odontòloga i també com a ortodoncista, en diverses clíniques dentals amb diferents mètodes de gestió. Cada una d´aquestes experiències em va fer créixer i em va fer conèixer cap a on havia d´anar la meva pràctica professional i què és el que volia i el que no.


Volia temps per dedicar als meus pacients, volia poder aplicar les noves tècniques i tecnologies en la meva pràctica diària (sabeu que soc fan de la formació continua, m’agrada estudiar i aprendre dels que saben més que jo), volia els millors materials per als meus tractaments. Però també volia un bon ambient de treball, on el personal pogués disfrutar de la seva feina, i que la seva feina no fos un impediment per la seva conciliació familiar.

Tenia una idea, un somni, i vaig trobar en el Centre Dental Francesc Macià el lloc, l'ambient i les persones adients per portar-los en pràctica.

Durant aquests quasi 5 anys ens hem anat formant i hem anat creixent a la vegada que hem anat aplicant canvis a poc a poc, potser amb massa prudència, perquè els canvis fan por.

Molts de vosaltres us vàreu sorprendre quan, de sobte, vaig començar a citar-vos al cap de 10 setmanes en les vostres revisions d´ortodòncia, altres quan vam començar a trucar-vos per recordar quan havíeu de revisar la vostra salut bucal, les vostres fèrules o aparells de contenció, altres quan vam començar a avisar-vos de que els implants també s´havien de mantenir i gual que la salut de les vostres genives. També us sorpreníeu quan em portaveu als vostres fills per posar-li un aparell d’ortodòncia i us deia: espereu, no és el moment, no hi ha pressa o us recomanava a un logopeda per corregir el seu creixement i no esperar més endavant a haver de corregir les seves dents.

D´aquesta manera vàreu començar a veure que els tractaments d´ortodòncia es feien més curts perquè esperàvem al moment adequat i perquè ja teníem les condicions adequades. També vàreu veure que necessitàvem molts menys tractaments i que aquests necessitaven un menor número d´aparells.

També vàreu començar a veure que no podíeu venir a la consulta quan volíeu perquè això significava fer esperar a algú que sí tenia cita en aquell moment. Però també vàreu començar a veure que es reduïa considerablement el temps que passàveu a la sala d'espera.

També heu començat a veure que ens assentàvem al despatx a explicar-vos el vostre tractament, a compartir com podia quedar la vostra boca amb un tractament o amb un manteniment gràcies al nostre escàner intraoral.

I els resultats no s'han fet esperar.

Durant aquests dies de confinament he rebut 47 consultes d´urgències dentals, només 2 eren pacients que han adoptat el nou mètode de revisions i controls. Amb això vull donar a conèixer la importància de la prevenció i el seguiment de les revisions periòdiques.

Aquest sistema de treball significa que els nostres pacients tenen un millor seguiment i, per tant, una millor salut bucal. Prevenim les maloclusions, de la mateixa manera que podem prevenir la pèrdua prematura de dents, les malalties de les genives o la necessitat de pròtesis dentals. També significa que els nostres pacients han de perdre menys temps en anar al dentista, tenen menys urgències o emergències dentals i tenen una millor salut. Per tant al final tenen un menor cost en tractaments dentals.

Tot això ara , després de la crisi del coronavirus i en la situació en la que estarem un cop puguem començar la nostra activitat assistencial, serà de vital importància.

Degut als nous protocols d´higiene i desinfecció es requerirà un major temps per realitzar qualsevol tipus de visita i tractament, i un augment dels costos dels equips de protecció individual del nostre personal per garantir la nostra i la vostra seguretat, la qual cosa farà augmentar els costos dels tractaments.

Per això ara crec important comunicar-vos que el Centre Dental Francesc Macià anirà cap a una nova forma de treballar, aquesta que hem anat instaurant a poc a poc, però ara de forma clara i sense por. Amb la qual cosa em comprometo a:

1.- Mantenir un equip de professionals dintre d´un bon ambient de treball , amb formació continua i esperit de millora continua. 2.- Garantir la seguretat del meu personal i els meus pacients. 3.- Reduir el nombre de visites a la clínica per part dels nostres pacients al mínim indispensable per mantenir la qualitat de l´atenció i del tractament, perquè no augmenti el cost dels seus tractaments i reduir les pèrdues de tems innecessàries. 4.- Educar i treballar en la prevenció de cara a aconseguir una òptima salut bucal dels nostres pacients que permeti reduir amb el temps la necessitat de tractament, reduir els costos de tractament i reduir la necessitat d´atenció urgent.

Durant els propers dies i setmanes us anirem informant de les noves actuacions i mesures que hem pres a la clínica dental, adequant-la a les circumstàncies del present però, sobretot, adelantant-nos a l´odontologia del futur.

Gràcies per confiar en el Centre Dental Francesc Macià.


Atentament: Cristina Carrasco Ibarra Odontòloga – Ortodoncista Responsable del Centre Dental Francesc Macià

43 visualizaciones0 comentarios

CATEGORÍAS

HISTÓRICO

FM.png
20+2 (2)ESP.png
bottom of page