top of page

¿Ortodoncia con brackets u ortodoncia invisible? ¿Cuánto dura un tratamiento de ortodoncia? ¿Cuánto cuestan unos implantes dentales? ¿Pueden utilizar ortodoncia los mayores de 50?  ¿Como se quitan los brackets?

En este espacio encontrarás posts con todas las respuestas a tus preguntas, con información seria y actualizada de nuestra Directora médica especialista en odontología y ortodoncia de Sant Cugat del Vallès y Pallejà

 

Si necesitas ampliar alguna información, no dudes en ponerte en contacto con nosotros y pedir una visita.

EL BLOG DE CRISTINA CARRASCO

Vols ajudar al teu fill o filla a tenir unes dents per a tota la vida? Salut bucal infantil

Actualizado: 3 may


Mare cuidant salut del seu fill

A vegades els pares venen a la consulta plens de dubtes sobre com fer que els seus fills , ja crescudets, tinguin cura de la seva boca i, al meys, es rentin les dents. Des del Centre Dental Francesc Macià els recomanem sempre el mateix: CREAR UNA RUTINA i des de més petits millor. Però, com podem fer-ho?

Aquí us presentem un recull de les preguntes més freqüents que ens fan a la nostra clínica dental :

PREGUNTES I RESPOSTES PER TENIR CURA DE LA SALUT BUCAL DELS NOSTRES NENS I NENES.

Quan hem de començar a raspallar-los les dents?

S’ha de començar des de l’erupció de la primera dent. Això farà que el nen s´acostumi a una rutina i, amb el temps, no li molesti que li toquis la boca.

¿Quina pasta de dents es més convenient? Depén de l’edat : ● A partir de l’erupció de la primera dent, utilizar pasta de 1.000 ppm de flúor (Encara que al tub de pasta indiqui per majors de 6 anys), qualsevol concentració inferior, no té efecte anticaries. ● A partir dels 4 – 5 anys ja es pot fer servir pasta d’adult, és a dir, la concentració de flúor deu estar entre 1450 – 1500 ppm de flúor (S´acostuma a veure a la part posterior del tub).

Quina quantitat de pasta dental he de fer servir? Doncs també depén de l’edat : ● De 0 a 3 anys farem servir el tamany de gra d’arrós. ● A partir dels 3-4 anys, quan sigui capaç d’escupir, el tamany passarà a ser el d’un pèsol. ● És important que després de raspatllar-se no s’esbandeixin/beguin aigua ja que eliminarem el flúor que protegirà les seves dents.

Es necessari fer servir el fil dental en les dents de llet? És indispensable! És convenient començar-lo a fer servir un cop al dia quan les dents contactin unes amb les altres. Si el fil dental convencional us sembla complicat, existeix una altre opció que us ho facilitará; es diu arc dental o flosser, es un fil amb forma d’arc que mitjançant un suau moviment de serra es pasa entre totes les dents. . Es important que els pares realitzeu aquesta acció, ja que ells sols no controlen la força, poden fer-se mal i complicar el seu posterior ús.

Quantes vegades al dia s´han de raspallar les dents els nostres fills? A ser possible després de cada àpat, encara que sabem que, a vegades, és complicat. Per això, com a mínim, ho farem al matí i la nit (migdies si l’escola ho permet i caps de setmana). Al vespre la neteja dental ha de ser més acurada ja que el pH de la saliva baixa i la protecció davant la caries disminueix.

¿Cal que els pares repassin el raspallat? Sí, desde petitets han d´anar fent-ho sols, però fins als 8 - 9 anys no adquiriran suficient destresa manual per fer-ho correctament, per tant, és important que, després de raspallar-se solets, repaseu la neteja els pares.

Quina tècnica de raspallat seria la adequada? 3 consells per facilitat el raspallat quan els nens són molt petits. 1. Estira-los al sofà i col·locar-nos per darrere 2. Per la part anterior, aixecant bé el llavi superior en inferior. 3. Per la part posterior, col·locar un dit entre els queixals per facilitar l'obertura i raspallar per la part externa, on hi ha les galtes , de davant cap enrere, les cares de mastegar i per la part interna on hi ha la llengua, molt important aquesta zona perquè és freqüent oblidar-la. • Tècnica manual: Raspallar de manera horitzontal per totes les superfícies. • Tècnica amb raspall elèctric: En aquest cas, requerirà més temps ja que el capçal és més petit i haurà de passar per totes les superfícies dentals, una per una.

Com puc motivar el meu fill a que es raspalli les dents? • MÚSICA! Posar la seva cançó preferida i durant aquest temps, que sol ser uns 2-3 minuts estiguin raspallant-se les dents. • Acompanyar-los: És important que siguem un exemple per als petits, ja que tendeixen a repetir els nostres passos, així que tots junts a raspallar! Serà una activitat divertida i un bon moment per compartir. • Motiva’l a què es raspalli sol, li permetràs desenvolupar la seva autonomia i que s'adquireixi l'hàbit.

Però, a més de netejar-se què més cal fer? - Atenció amb l´alimentació i, sobretot amb els sucres. Mols aliments que consumim habitualemnet contenen sucres com per exemple la pastisseria industrial inclòs el pà bimbo, pà de llet, gominoles, sucs, refrescos, iogurts, galetes,etc. També molts medicaments indicats per als nenes en contenen. És important llegir bé els ingredients dels productes i tenir en compte que si contenen més d’un 5% de sucres pot ser no siguin un aliment saludable. - Sucre no es només la paraula sucre amb aixo volem recordar que existeixen molts derivats que són similars i que ens poden portar a confusió com per exemple la glucosa, xarop de blat de moro,fructosa, maltodextrina, panela, xarop de agave, sacarosa, concentrat de fruita,etc. - No es necessari deixar de consumir el 100% d’aquests aliments però si ser conscients del consum de sucres dels nostres petits y que no ha de ser superior al 10% de la seva dieta diària. - Els broncodilatadors tipus Ventolin TM provoquen sequedat bucal fent disminuir l’efecte protector de la saliva front la càries, per tant es necessari més raspallat. - Controla els hàbits que poden fer que la boca del teu fill no es desenvolupi correctamnet com: mossegar-se les ungles, l’ús de xumets i biberons més enllá dels 2 anys, si respira per la boca, ronca...

RECORDA: ❖ Raspallar mínim dos cops al dia, EL RASPALLAT NOCTURN ÉS INDISPENSABLE! ❖ El fil dental és molt important quan les dents s'uneixin les unes amb les altres. ❖ Encara que de vegades sigui difícil i penseu que no ho heu fet bé, no us rendiu! Menys és res, encara que no sigui un raspallat perfecte i si sempre ho acompanyeu d'una pasta amb una concentració de fluor adequada estarà més protegit. Realitzar revisions amb l´odontopediatra cada 6 mesos.

Des del Centre Dental Francesc Macià us animem a mantenir les dents dels vostres fills ben netes, i us convidem a resoldre tots els dubtes que us pugin quedar venint a veure a la nostra odontopediatra.


Salut bucal infantil Si t´ha quedat amb dubtes Truca ara al 935898760 o demana cita, segur que els nostres dentistes infantils et poden ajudar.

18 visualizaciones0 comentarios

Comments


CATEGORÍAS

HISTÓRICO

bottom of page