top of page

¿Ortodoncia con brackets u ortodoncia invisible? ¿Cuánto dura un tratamiento de ortodoncia? ¿Cuánto cuestan unos implantes dentales? ¿Pueden utilizar ortodoncia los mayores de 50?  ¿Como se quitan los brackets?

EL BLOG DE CRISTINA CARRASCO

En este espacio encontrarás posts con todas las respuestas a tus preguntas, con información seria y actualizada de nuestra Directora médica especialista en odontología y ortodoncia de Sant Cugat del Vallès y Pallejà

 

Si necesitas ampliar alguna información, no dudes en ponerte en contacto con nosotros y pedir una visita.

Embaràs i salut bucal


L´embaràs no només produeix canvis en la salut bucal de la mare sino que la salut periodontal de les gestants pot influir significativament en el pronòstic de l´embaràs.

Per què l´embaràs pot afectar a la meva salut bucal?

1.- Les nàusees i els vòmits són molt freqüents en els primers mesos d´embaràs: això pot provocar erosions a l´esmalt dentari de les embarassades.

2.- Durant l´embaràs í la lactància es produeix un canvi en el pH de la saliva, això pot provocar erosions dentals i càries.

3.- Els canvis hormonals durant l´embaràs poden provocar xerostomia (disminució de la salivació), que aumenta la predisposició a la càries dental.

4.- La gingivitis (inflamació de les genives) és la condició clínica més freqüent degut als canvis hormonals., de fet, pot aparèixer juntament amb una tumoració benigna que es diu "Èpulis de l´embaràs, que és un engruiximent de la geniva de creixement ràpid però que desapareix després del part i que es pot acompanyar, o no, de mala higiene oral.

El control de les malalties bucals durant l´embaràs redueix la transmissió de bactèries des de la mare al recen nascut.

Per què la meva salut bucal pot influir en el pronòstic del meu embaràs?

Els factors de risc de l´enfermetat periodontal (enfermetat de les genives o "piorrea") també són factors de risc de l´embaràs. Aquests factors són:

1.- Edat avançada

2.- Tabac

3.- Diabetes

Actualment els últims estudis posen en dubte que hi hagi relació entre enfermetat periodontal i nens nascut abans d´hora o amb baix pes.

El control de les infeccions bucals durant l´embaràs redueix la transmissió de bactèries de la mare al recén nascut, disminuïnt el risc de patir càries i enfermetats gingivals.

Com puc tenir cura de la meva salut bucal durant l´embaràs?

1.- Prevenir: si estàs pensant en quedar-te embarassada fes-te una revisió amb el teu dentista i elimina les infeccions que hi pugi haver. Sigues escrupulosa amb la neteja i utilitza pastes de dents amb flúor. Si ja ho estàs i fa temps que no visites al dentista, demana-li una cita, t´ajudarà a tenir cura de la teva boca en aquest periode tant important per a tu.

2.- Curar: Si necessites realitzar-te un tractament dental durant l´embaràs, el millor moment és el segon trimestre. Durant el primer trimestre només es realitzaran aquells tractaments que no puguin posposar-se degut al dolor, infecció o urgència dental.

3.- Higiene: Fes-te una neteja professional, neteja´t les dents després de cada àpat, fes servir el fil dental i una pasta fluorada.

Com puc evitar la transmissió de bactèries al meu fill?

1.- Mantingues una boca lliure d´infeccions durant l´embaràs i després del part.

2.- Tingues una correcta higiene bucal.

3.- Evita compartir les culleres i gots amb el teu bebè.

4.- No llepis les culleres i xumets per netejar-los.

5.- No bufis el menjar per refredar-lo, les bactèries també es propaguen per l´aire.

6.- Comença a netejar la boca del teu bebè des del naixement. mentre no tingui dents neteja les seves genives amb una gasa, a més de mantenir la seva boca neta s´acostumarà a que li toquis la boca i quan tingui dents podràs netejar-li amb més facilitat.


9 visualizaciones0 comentarios

CATEGORÍAS

HISTÓRICO

FM.png
20+2 (2)ESP.png
bottom of page