top of page

¿Ortodoncia con brackets u ortodoncia invisible? ¿Cuánto dura un tratamiento de ortodoncia? ¿Cuánto cuestan unos implantes dentales? ¿Pueden utilizar ortodoncia los mayores de 50?  ¿Como se quitan los brackets?

EL BLOG DE CRISTINA CARRASCO

En este espacio encontrarás posts con todas las respuestas a tus preguntas, con información seria y actualizada de nuestra Directora médica especialista en odontología y ortodoncia de Sant Cugat del Vallès y Pallejà

 

Si necesitas ampliar alguna información, no dudes en ponerte en contacto con nosotros y pedir una visita.

Santa Apol.lònia: la patrona dels dentistes.

El 9 de febrer es celebra Santa Apol.lònia, la patrona dels dentistes.

Però.. Per què Santa Apol.lònia és considerada la patrona dels Odontòlegs?

Santa Apol.lònia Patrona dels dentistes

Avuí explicarem una mica d´història...

Santa Apol.lònia va existir al voltant del segle II d.C. Era membre d´una familia pagana,

d´aquí el seu nom, en honor al Déu Apol.lo. Però anys després es va convertir al cristianisme.

En aquells temps, com tots sabem, quan la religió cristiana començava a expandir-se, el gran Imperi Romà va fer grans persecucions contra els que abraçaven la fe cristiana.

Així va ser que Santa Apol.lònia va ser detinguda i convidada sota tortura a que renegués de la seva fe. Ella es va negar i, com a conseqüència, la van sotmetre a horribles tortures, entre elles li van arrencar una a una totes les seves dents, cosa que ella va suportar de forma molt digne.

Els torturadors, quan van veure que no canviava d´opinió, la van amenaçar en cremar-la a una foguera lligada en un pal. Ella els va fer creure que renegaria de la seva fe i els va demanar que li deslliguéssin les mans.


Quan va ser deslligada va alçar les mans al cel i va oferir el seu sacrifici a Déu amb aquestes paraules:"Que aquells que facin memòria amb devoció del dolor que pateixo, no sentin més el mal de dents!"

Davant d´aquesta actuació es va encendre la foguera i, abans que se n´adonèssin els torturadors, Santa Apol.lònia va saltar-hi a dintre per volutat pròpia abans de renegar de la seva religió.

Diu la llegenda que, mentre es cremava, va tornar a cridar que aquells que patissin mal de dents invoquéssin el seu nom, ella intercediria davant de Déu per alliberar-los del patiment.

Els perseguidors es van quedar astorats en veure que mentre es cremava no patia dolor. És més, la llegenda diu que tot i estar al mig de la foguera, Santa Apol.lònia no es cremava (protegida per Déu) i que els perseguidors van haver de degollar-la per donar-li mort.

50 anys després va ser canonitzada i més endevant proclamada patrona dels dentistes i els odontòlegs.


Actualment en tots el Col.legis d´odontòlegs el 9 de febres es celebren actes especials per celebar aquest dia.


Bon dia de Santa Apol.lònia a tothom !


34 visualizaciones0 comentarios

CATEGORÍAS

HISTÓRICO

FM.png
20+2 (2)ESP.png
bottom of page